Het koor

Popkoor Future is een gevarieerde groep mensen met 1 belangrijke overeenkomst: Muziek is onze passie en dat delen wij graag met ons publiek.

We hebben veel plezier in zingen wat zich uit in leuke repetities, waarin tijd is voor een grap, maar waar we ook serieus en met energie nieuwe nummers instuderen en bestaande nummers fijn slijpen.

Onder begeleiding van onze dirigent Erik Fortier werken we regelmatig toe naar optredens. Het repertoire van onze concerten is zeer gevarieerd. Van Queen tot Dotan en van Marco Borsato tot Avici.

Popkoor Future is regelmatig te gast bij de Cuneradag. Ook worden wij gevraagd voor gastoptredens bij andere muziekverenigingen en rond de kerstdagen is onze agenda vaak erg vol geboekt.

Kortom, wij zijn een veelzijdig, druk bezet, enthousiast koor!

Dirigent

Erik Fortier is sinds 2017 onze dirigent. Erik had als kind al een grote interesse voor muziek. Via blokfluitles op de basisschool en piano en keyboardles kwam hij voor praktijkoefening terecht in het schoolorkest. Op jonge leeftijd kwam hij in aanraking met koren en als toetsenist maakte hij een start in de koorwereld. Al snel leerde hij naast pianospelen ook de functie repetitor te vervullen, waarna de stap naar het dirigeren nog maar klein was.

Inmiddels heeft hij vele koren geleid als dirigent, diverse theaterproducties gegeven en voelt het theater als zijn tweede thuis. Hij heeft met vele koren samengewerkt in diverse genres, van pop tot klassiek.

Naast het werken met ensembles geeft hij ook privélessen, zowel piano/orgel, accordeon, blokfluit als zang. Ook als uitvoerend musicus werkt hij als begeleidend pianist en zanger (in ensembles). Zo heeft hij met "Gentle" - een vocaal kwintet - vele uitvaarten en bruiloften muzikaal verzorgd. En heeft hij zeer actief gewerkt als dirigent en organist binnen diverse kerken in klassieke setting. 

Repertoire

We zingen en spelen populaire muziek. In de ruimste zin van het woord. Engelstalig of in het Nederlands, klassiekers van toen of hits van nu; ons maakt het niet uit! Als het maar lekker is om te zingen. Denk aan het werk van Queen, Adele, Coldplay, Van Dik Hout, John Lennon en Doe Maar. Het repertoire stellen we democratisch samen.

Bezoek de media pagina om alvast te genieten.